До Міжнародного дня жінок і дівчат у науці в Ківерцівській громаді відбувся захід з популяризації наукової діяльності жінок-науковців факультету хімії, екології та фармації ВНУ імені Лесі Українки

Дата: 14.02.2023 14:52
Кількість переглядів: 126

 

Фото без опису«В головах жінок зараз зосереджена половина розумової потуги планети»

До Міжнародного дня жінок і дівчат у науці в Ківерцівській громаді відбувся захід з популяризації наукової діяльності жінок-науковців факультету хімії, екології та фармації ВНУ імені Лесі Українки.

Міжнародний день жінок та дівчат у науці встановлено 11 лютого 2015 року постановою 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Підставою для таких рішень стали результати детального аналізу високоосвіченого людського потенціалу, половину якого під кінець минулого століття в багатьох країнах, у тому числі і в Україні, склали жінки.

Сприяння широкому залученню жінок до дослідницької діяльності є важливим напрямком сучасної наукової політики розвинених країн.

Учасницями заходу стали учениці 9-11 класів громади. Особливо учасниць зацікавила інформація про можливості навчатися за програмою «Подвійний диплом», тобто навчаючись у ВНУ імені Лесі Українки на спеціальності 101 «Екологія» можна здобути освітній ступінь «Бакалавр» за спеціальністю «Біотехнологія» або «Виробництво і маркетинг продуктів харчування» у гуманітарно-природничому університеті імені Яна Длугоша (м. Ченстохова, Польща), на спеціальності 102 «Хімія» є можливість здобути освітній ступінь «Бакалавр» за спеціалізацією «Хімія ліків» у гуманітарно-природничому університеті імені Яна Длугоша (м. Ченстохова, Польща).

Захід організований за ініціативи депутатки Ківерцівської міської ради Людмили Тананайської у співпраці з Ківерцівською міською радою та гуманітарним відділом Ківерцівської міської ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних