У КІВЕРЦІВСЬКИЙ ГРОМАДІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Дата: 20.02.2023 17:19
Кількість переглядів: 290

 

Фото без описуСьогодні, 20 лютого 2023 року у Ківерцівській громаді відбулися заходи з вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні, а саме літературно-меморіальна година «Небесна Сотня – перші Герої російсько-української війни», покладання квітів до меморіального комплексу Героям Небесної Сотні та поминальна панахида за загиблими.

Учасники заходу прийшли вшанувати світлу пам'ять загиблих в мирний час - бійців та мирних жителів, і віддати шану полеглим у боротьбі за незалежність та цілісність України.

У своєму виступі міський голова Олександр Ковальчук звернувся до присутніх вшанувати світлу пам'ять простих людей, які віддали власне життя, щоб Україна піднялася з колін… Тисячі поранених і понад 100 людей було вбито в ті страшні лютневі дні. В теперішній нелегкий час важливим і необхідним фактором у житті є мир та бажання до взаєморозуміння, що боротьба за Україну триває і тепер. Основна цінність – людина і її бажання зробити країну цілісною, стабільною, цінуючи і поважаючи життя, здоров’я інших.

Брат загиблого під час Революції Гідності Василя Мойсея, Роман у своїй промові зі слізьми на очах розповів як важко було пережити втрату брата і про те як шкодує, що Небесна Сотня зараз не з нами, адже вони багато, що могли зробити для нашої держави сьогодні.

«Кажуть Герої не вмирають, так вони не вмирають, бо їх вбивають наші вороги. Вороги, які сьогодні прийшли на нашу землю, як і сотні років тому. І наші найкращі сини і доньки в боротьбі за незалежність нашої Батьківщини, віддають найцінніше, що мають – свої життя за те, щоб наші діти, наші внуки могли жити у вільній країні», - сказав під час свого виступу учасник АТО, діючий військовослужбовець ЗСУ Андрій Квач.

Протягом заходу лунали тематичні пісні та твори у виконанні аматорських колективів Ківерцівського будинку культури та Ківерцівського центру позашкільної освіти.

Усі присутні під час заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих.

По закінченню літературно-меморіальної години жителі громади, депутати міської ради, працівники установ, військовослужбовці із квітами попрямували до меморіального комплексу Героям Небесної Сотні.

Настоятель Свято-Покровського собору, протоієрей Іван Семенюк відправив заупокійну панахиду за загиблими та прочитав спільну молитву за Україну, яку підтримали присутні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних