МАЙСТЕР-КЛАС З ПИСАНКАРСТВА ПРОВЕЛИ У КІВЕРЦЯХ НА ПАРАФІЇ РІЗДВА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ

Дата: 09.04.2023 22:11
Кількість переглядів: 159

 

Фото без описуНапередодні Великодніх свят, у Вербну неділю у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, що у місті Ківерці, відбувся майстер-клас із написання писанки, у якому взяли участь понад 30 дітей.

Майстер-клас розпочався після Святої Літургії для дітей та молоді, його провели пані Софія Пасюк – викладач Волинського коледжу культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського та пані Юлія Бречко.

Протягом двох годин діти мали змогу почути про українські традиції, пов’язані із святкуванням Воскресіння Господнього, послухати коротку історію розвитку української писанки та значення символів і орнаментів, які зображаються на писанці.

Діти писали писанки традиційним способом – воском за допомогою писачка на сирому яйці. Старші дітки виконували складніші орнаменти, а менші простіші – писанки-крапанки. Потім діти фарбували писанки у яскраві кольори.

Цей майстер-клас став нагодою для дітей і їх батьків познайомитись із традицією писання української писанки, адже такі традиції треба берегти і передавати з покоління в покоління. Після солодкого частування усі повернулись додому не тільки з гарним настроєм, але і з власною писанкою.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних