ВІДБУЛИСЯ ЗАХОДИ ДО ДНЯ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

Дата: 26.04.2023 20:30
Кількість переглядів: 178

 

Фото без описуЧорнобиль – один із епохальних поворотів не лише української історії, але і всього людства. Біль і мужність Чорнобиля сповнює наші серця тривогою та неспокоєм. Тільки через багато років приходить до нас переосмислення масштабів цієї трагедії і подвигу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. І тому зараз, в ці важкі для нашого народу часи російської військової агресії, ми маємо зробити все, щоб подібні катастрофи ніколи не повторювались, а пам’ять про цих людей жила у наших серцях.

Тож, сьогодні, 26 квітня 2023 року, з нагоди 37-ї річниці вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, громада вкотре зібралась біля пам’ятника жертвам аварії на ЧАЕС, аби вшанувати загиблих, покласти квіти, подякувати ліквідаторам за героїзм, за силу духу, за те, що стали на захист безпеки людства.

Серед присутніх на заході – ліквідатори та члени їх сімей, вдови, представники міської влади.

У зв'язку з негодою, урочисті заходи продовжилися у міській раді. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам'ять померлих ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Зі словами вдячності до учасників заходу звернувся міський голова Олександр Ковальчук: "Шановні ліквідатори Чорнобильської аварії! Велика Вам подяка і низький доземний уклін за відвагу, патріотизм і мужній вчинок, який врятував людство від непоправних наслідків. Нехай будуть вдячні та уважні люди до Вас, щодня, щохвилини, завжди. Хай більше ніколи не спіткає нашу країну така біда як Чорнобиль! Зичимо усім Вам, і Вашим родинам міцного здоров’я, щастя і добробуту, сімейного тепла і мирного неба над нашою Батьківщиною!"

Також щирі слова подяки ліквідаторам висловила голова громадської організації "Союз Чорнобиль" Олена Райгуцька.

Подяками Ківерцівської міської ради було нагороджено учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС за проявлений героїзм, мужність, самовідданість, високий професіоналізм, активну життєву позицію та з нагоди 37-ї річниці вшанування учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС.

По завершенню урочистої частини

міський голова Олександр Ковальчук вручив усім присутнім ліквідаторам та членам їхніх родин продуктові набори від Координаційного центру при міській раді і забезпечив транспорт для зручного доїзду по домівках



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних