У КІВЕРЦЯХ ВІДБУЛИСЯ УРОЧИСТОСТІ З НАГОДИ ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

Дата: 08.05.2023 16:58
Кількість переглядів: 274

 

Фото без описуУ міському парку біля меморіалу Вічної Слави відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятника Невідомому солдату з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення.

Участь у церемонії взяли міський голова Олександр Ковальчук, перший заступник міського голови Ігор Роганов, секретар міської ради Оксана Баранович, заступники міського голови Віктор Лисюк та Юрій Тананайський, представники Луцького РТЦК та СП, військові Збройних сил України, керівники закладів та установ, волонтери, духовенство та громадскість.

«Сьогодні Україна разом із цивілізованим світом вшановує пам’ять усіх, хто в Другій світовій війні боровся з нацизмом та успішно його переміг. Ми відзначаємо цей день вже вдруге в умовах повномасштабної російської агресії. Наші військові далі героїчно обороняють нашу землю проти агресора зі зброєю в руках. Попри постійні обстріли, терор та шантаж – ми стоїмо непохитно, гідно даємо відсіч ворогу й обов’язково переможемо», – зауважив у своїй промові міський голова Олександр Ковальчук.

Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Також на заході був присутній воїн Роман Гримайло, який будучи на фронті, отримав важке поранення, проте вже сьогодні, стоячи на двох ногах, хоч і залізних, він продовжує свій шлях боротьби проти ворога під виглядом волонтера.

"Я дуже дякую кожному, хто підтримує військових, адже це додає нам сили, мужності для боротьби з ворогом. Тому, що немає нічого кращого, ніж люди, які згуртувалися та стоять за країну",- зі щирою промовою звернувся до присутніх Роман.

Настоятель Свято-Покровського собору прот. Іван Семенюк, от.Юрій Трокун та от.Сергій Ледвовк відслужили панахиду. До підніжжя пам’ятників присутні поклали квіти вдячності і шани.

Бережемо пам’ять про кожного, хто боровся за мир та свободу України. Як 78 років тому, так і зараз.

Музичний супровід даного заходу забезпечували працівники БК ім.М.П.Ковальова.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних