Чемпіонат Волинської області з боча серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату

Дата: 24.05.2023 22:21
Кількість переглядів: 137

 

Фото без описуЧемпіонат Волинської області з боча серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату 23 травня 2023 року пройшов у м.Луцьку у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні.

Учасники змагалалися у трьох видах програми: особисті, парні та командні змагання. Кожен, хто взяв учать у заході, вже переможець, адже продемонстрував свою незламність та силу духу. За умовами змагань спортсмени були розподілені по відповідним групам (класифікація уражень).

Цьогоріч спортивній грі боча серед осіб з інвалідністю на Волині виповнилося 10 років. Захід відвідала Заслужений майстер спорту України, срібна призерка Паралімпійських ігор з параканое Марина Мажула, яка прийшла підтримати свого чоловіка Володимира, який сьогодні також брав участь у змаганнях та виборов друге почесне місце.

Про розвиток бочі на Волині та її активних учасників розповів начальник Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю "Інваспорт" Віктор Галан-Влащук та привітав присутніх на урочистому відкритті заходу.

Ківерцівську громаду вже не вперше представляли спортсмени Тарас Зінчук та Павло Гущик, Юрій Тананайський (представник команди), Сергій Лесик (супроводжуючий).

В особистому заліку бронзовим призером став Павло Гущик, поступившись досить сильним учасникам з м.Ковеля, які здобували перемоги на Чемпіонатах України та інших змаганнях. У командному заліку ківерчани були четвертими.

Як зауважив Юрій Тананайський, заступник міського голови, емоції на майданчику та бажання перемогти було у кожного спортсмена і такі учасники досить активно реагують як на успішний результат так і на невдалий кидок м’яча, велике значення залежить і від якісного обладнання (виробник м’ячів для гри), звичайно постійні тренування з відповідним фахівцем, тому є ще над чим попрацювати та головне є бажання хлопців Павла та Тараса займатись даним видом спорту.

Дякуємо нашим Збройним силам України за те, що вони дають нам можливість займатися спортом та проводити змагання без повітряних тривог. Боча на Волині активно розвивається та об'єднує людей з усієї області. Готуємось до наступних стартів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних