В БЮДЖЕТ КІВЕРЦІВСЬКОЇ ГРОМАДИ НАДІЙШЛО 66 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ ПДФО З ВІЙСЬКОВИХ, 53 МІЛЬЙОНА (80%) З ЯКИХ БУЛО ВИДІЛЕНО НА ПІДРОЗДІЛИ ЗСУ ТА СИЛОВІ СТРУКТУРИ

Дата: 06.09.2023 16:05
Кількість переглядів: 179

 

Фото без описуПокращення матеріально-технічного забезпечення підрозділів Збройних сил України є одним із пріоритетів у роботі Ківерцівської міської ради.

З міського бюджету постійно виділяються кошти на придбання квадрокоптерів, квадроциклів, зарядних станцій, турнікетів тощо. Також надається фінансова підтримка для підрозділів силових структур, які також виконують бойові завдання із захисту територіальної цілісності України.

Одним з основних бюджетоутворюючим податком у складі власних доходів загального фонду бюджету Ківерцівської міської територіальної громади у 2023 році є податок на доходи фізичних осіб з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу, що сплачується податковими агентами, надходження якого за період з 01 січня 2023 року по 01 вересня 2023 року становлять 66 мільйонів 411,2 тисяч гривень.

На виконання програм соціально-економічного розвитку Ківерцівською міською радою були виділені кошти в сумі 33 мільйони 179,9 тисяч гривень (субвенція з місцевого бюджету державному) які спрямовані на ЗСУ та силові структури. Окрім того, протягом року, виділялись кошти на закупівлю різного роду товарів відповідно до запитів військових частин, сума яких складає 19 мільйонів 200 тисяч гривень. Отже, загальна сума виділених коштів які спрямовані на ЗСУ та силові структури складає 53 мільйони 162,2 тисячі гривень, що становить 80.1 % до надходжень ПДФО з військових.

Разом з тим, варто повідомити, що при плануванні бюджету громади на 2023 рік, відповідно до розрахунків Базової дотації у нашій громаді суттєво зменшились її показники, а саме, у 2022 році обсяг дотації складав -15128.2 тис. грн., а на 2023 рік-107,1 тис. грн. На зменшення дотації вплинули саме збільшення надходжень ПДФО з військових. Отже, всі хто знайомий з плануванням бюджетного процесу зрозуміє, що ці зменшення при плануванні бюджету потрібно перекривати для забезпечення у повній мірі життєдіяльності громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних