Інформаційно-просвітницький захід «Жовтень – місяць боротьби проти раку молочної залози» відбувся у Ківерцівській громаді.

Дата: 18.10.2023 14:47
Кількість переглядів: 255

 

Фото без опису«Рак молочної залози – одне з найпоширеніших онкологічних захворювань у жінок в усьому світі. Сьогодні в Україні ця хвороба посідає перше місце в структурі онкозахворювань та смертності від раку в жінок. Проте, Європейський досвід свідчить, що виявлений на ранніх стадіях рак молочної залози у більшості випадків є виліковним. Отже найважливішою зброєю у боротьбі з цією хворобою є широка інформованість населення та своєчасна діагностика» - наголосили під час заходу керівники медичних закладів Ківерцівської громади, Наталія Круцько, генеральна директорка Ківерцівської центральної лікарні та Олесь Марищук, генеральний директор КП «Ківерцівський центр первинної медичної допомоги».

Про профілактику раку шийки матки проінформувала присутніх лікар акушер-гінеколог «Ківерцівської центральної лікарні» Алла Люпа. Вона зазначила, що майже всі випадки раку шийки матки пов’язані із інфікуванням вірусом папіломи людини. І саме щеплення від вірусу папіломи людини є дієвим методом профілактики раку шийки матки, воно значно зменшує ризик появи хвороби.

Під час заходу, засновниця Фонду боротьби з раком Марія Адамчук-Коротицька особливу увагу приділила інформуванню щодо важливості вакцинації від інфікування найбільш небезпечними типами вірусу папіломи людини та підкреслила, що на сьогодні багато громад України та Волинської області обирають напрямок роботи, щодо збереження репродуктивного здоров'я жінок.

Також, підтримав захід Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук, який зазначив, що «Здоровою є та громада в якій місцеві групи різних сфер, а саме: органи місцевого самоврядування, лікувальні заклади, освітні заклади, громадськість, працюють разом для профілактики захворювань і для того, щоб у жителів громади був доступніший здоровий вибір життя.»

Міжнародним символом "Рожевого жовтня" є рожева стрічка, яку під час заходу прикріпили до одягу усі присутні.

Ініціаторками проведення заходу стали депутатки Ківерцівської міської ради Людмила Тананайська та Ілона Бойко.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних