ВІДБУЛАСЯ СЕСІЯ КІВЕРЦІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Дата: 31.10.2023 19:37
Кількість переглядів: 204

 

Фото без описуПід головуванням Ківерцівського міського голови Олександра Ковальчука 31 жовтня відбулося пленарне засідання тридцять першої сесії Ківерцівської міської ради восьмого скликання.

Традиційно розпочалося спільним виконанням Гімну України та вшануванням пам’яті тих, хто загинув в боротьбі за незалежну Україну, Хвилиною мовчання.

До участі в роботі пленарного засідання зареєструвався Дмитро Мірчук. Він попросив у головуючого слово перед початком пленарного засідання і у своїй промові закликав громаду до єдності та максимального виділення коштів з місцевого бюджету на потреби ЗСУ. На що Надія Кузьміч зауважила, що закони в Україні ухвалюються Верховною Радою України, в тому числі й Бюджетний Кодекс, згідно правил якого здійснюються усі фінансові операції в країні.

Надія Володимирівна також зауважила, що саме Ківерцівська міська рада найпершою в Україні зініціювала виділення коштів у дозволений законом спосіб на потреби ЗСУ. А про постійний величезний внесок не для відмітки, а задля перемоги над ворогом, який робиться і депутатами, і працівниками міської ради, і волонтерами, і підприємцями та пересічними мешканцями громади годі говорити, бо цих справ дуже багато.

Перед розглядом питань Порядку денного тридцять першої сесії депутати озвучили запити та звернення, серед яких були такі, які стосувалися допомоги конкретним військовим підрозділам, відновлення міського маршрутного таксі, закупівлі пожежних гідрантів, ремонту спортивних майданчиків.

Загалом засідання відбулося в атмосфері злагодженості та конструктиву, адже попередньо усі питання обговорювалися на засіданнях постійних комісій.

Одним з перших питань Порядку денного депутати ухвалили рішення про визнання повноважень та реєстрацію депутатів Ківерцівської міської ради, згідно якого посвідчення депутата Ківерцівської міської ради від політичної партії Народний Рух України отримала Віра Ольшевська.

Також підтримали депутати Звернення до Президента України, Верховної Ради України щодо недопущення вилучення коштів місцевих бюджетів, яке озвучила Яна Церкевич.

Схвалення отримав проєкт рішення про збільшення переліку адміністративних послуг у сфері соціального захисту ветеранів війни та членів їхніх сімей, які надаються ЦНАПом Ківерцівської міської ради.

Одностайно підтримали депутати й перейменування вулиць міста на честь загиблих героїв-земляків: вулицю Озерна на - імені Вадима Бельського та вулицю Шевельова на - імені Миколи Пащука.

Щодо бюджетних питань, то теж депутати голосували одностайно, бо всі кошти виділялися на нагальні проблеми громади та потреби національної безпеки. Зокрема, понад 18 мільйонів, згідно програми «Безпечна громада на території Ківерцівської міської територіальної громади на 2023 рік» спрямовується на потреби ЗСУ та 950 тисяч – на силові структури.

Олена Чигрин, начальниця фінансового управління, також зауважила, що на перше жовтня нинішнього року до місцевого бюджету від військового ПДФО фактично надійшло 97 мільйонів 807 тисяч 127 гривень 47 копійок, а на військові частини та силові структури спрямовано з місцевого бюджету у нинішньому році понад 76 мільйонів, що становить майже 80 відсотків від суми отриманих коштів.

Підтримані були й земельні питання, по яких доповідала начальниця відділу з питань землекористування та охорони навколишнього середовища Таїсія Цюрак.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних