ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАМІР ЗДІЙСНИТИ ЗМІНУ ТАРИФУ НА ПОСЛУГИ З ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО ВОДОВІДВЕДЕННЯ

Дата: 10.11.2023 14:43
Кількість переглядів: 267

 

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАМІР ЗДІЙСНИТИ ЗМІНУ ТАРИФУ НА ПОСЛУГИ  З ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО  ВОДОВІДВЕДЕННЯ, ЩО НАДАЮТЬСЯ КІВЕРЦІВСЬКИМ КОМУНАЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ  ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНИХ  МЕРЕЖ  «КІВЕРЦІВОДОКАНАЛ» З  01.01.2024Р.Фото без опису

 

Шановні  споживачі!

 

На виконання п.2 розділу ІІорядку інформування споживачів  про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказу Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018р. №130 КП «Ківерціводоканал» доводить до відома споживачів, що має намір підвищити тариф на послуги з централізованого водовідведення.

 

Загальний розмір планового тарифу становить 38,60грн. за 1м.куб. стічних вод.

 

Обґрунтування причин зміни тарифу:

Тариф на послугу з централізованого водовідведення піднімався 11.01.2022р. згідно рішення виконавчого комітету Ківерцівської міської ради від 09.12.2021р. №293. У  2022-2023 роках  продовжувався термін дії вищевказаного тарифу.

Розрахунок тарифу був здійснений відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України про «Про порядок формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення» від 01.06.2011р. №869.

     

В результаті змін у ціновій ситуації на ринку електричної енергії ,оплати праці вартості  паливно-мастильних та інших  матеріалів, оплати послуг сторонніх організацій, що мають постійний характер та не залежать від господарської діяльності підприємства, виникає необхідність зміни тарифу.

Необхідність змін тарифу зумовлена додатковим навантаженням щодо обслуговування нових очисних споруд (введення додаткових одиниць в штатний розпис, зростанням використання електроенергії) зростання ціни на електроенергію, ставок податків  (на землю, екологічний податок), цін на паливно-мастильні  та інші послуги та матеріали.

У 2023р. зросла вартість електроенергії  4,76грн. за 1 кВт/год. на відміну від 2022р.  3,057грн. за 1кВт/год. збільшення на 55%.

Саме ці складові тарифу значно збільшують витрати підприємства на надання послуг з централізованого водовідведення.

Невідповідність діючих тарифів на послугу з централізованого водовідведення їх фактичні  собівартості  несе за собою нестачу обігових коштів, що надходять від реалізації наданих послуг.

 

       

       Розрахунковий (плановий) тариф для всіх категорій споживачів :

Діючий тариф з ПДВ грн./м.куб. з 11.01.2022р. Планово економічно обґрунтований тариф з ПДВ грн./м.куб. з 01.01.2024р. Рівень підвищення тарифів, грн. Рівень підвищення тарифів, %
30,60 38,60 8,00 26

 

Зазначений тариф на послугу з централізованого водовідведення заплановано ввести в дію  з 1 січня 2024р.

 

Просимо всіх споживачів розрахуватись за спожиті послуги до введення в дію нових тарифів.

 

Зауваження та пропозиції щодо планових тарифів від усіх категорій споживачів приймаються на протязі  7 календарних днів з дати оприлюднення за адресою: м. Ківерці, вулиця Степана Мазурця,9, телефон 0503785044.

 

>>>Розрахунок планового тарифу на водовідведення на 2024 рік<<<    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних