КІВЕРЦІВСЬКА ГРОМАДА РЕАЛІЗУВУЄ ЖИТЛОВИЙ ПРОЄКТ NEFCO

Дата: 01.12.2023 10:36
Кількість переглядів: 577

Фото без описуКіверцівську міську територіальну громаду відвідала делегація Представництва Європейського Союзу в Україні у складі: керівниці сектору економічного співробітництва, енергетики, інфраструктури та навколишнього середовища Хлое Аліо, керівника сектору управління енергетикою Андрія Бандури, експерта з питань будівництва і термомодернізації Консалтингової компанії «ГАРДЕ» Михайла Харка та директора підрядної організації ТзОВ «Житлобуд-2» Леоніда Стефановича.

З початком повномасштабного вторгнення Ківерцівська міська ТГ прихистила у себе понад 2000 вимушено переселених громадян, з яких лишилися близько 700 ВПО. Аби забезпечити їх повноцінним житлом Ківерцівська громада взяла участь у житловому проєкті Північної екологічної фінансової корпорації (Nordic Environment Finance Corporation, NEFCO).

NEFCO реалізує проєкти з відновлення та перепрофілювання муніципальних будівель для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

При цьому найголовнішим критерієм таких проєктів є – підвищення енергоефективності будівель, використання екологічних будматеріалів, згідно з європейськими стандартами.

Приміщення колишнього будинку-інтернату у с. Тростянець Луцького району Волинської області для облаштування гуртожитку для внутрішньо переселених осіб.

Проєктом реконструкції передбачено виконання низки енергоефективних заходів: утеплення фасаду, заміна і утеплення покрівлі, заміна вікон, дверей, внутрішніх інженерних мереж, встановлення ІПН, внутрішні роботи з переоблаштування корпусу в гуртожитку.

Всі ці роботи виконуються коштом Євросоюзу. З бюджету громади виділено гроші на проведення ремонту шкільної їдальні ліцею с. Тростянець; встановлено дизельний генератор потужністю 50 кВт, який було надано в рамках проєкту “ГОВЕРЛА”, який впроваджується Агентством США з міжнародного розвитку ( HOVERLA / проєкт USAID в Україні) і реалізовується компанією DAI Global LLC (DAI Global), для безперебійного електропостачання в гуртожитку, в їдальні та в навчальному закладі.

Також за підтримки Європейського Союзу спільно з НЕФКО Ківерцівською міською радою проведено капітальний ремонт будівлі ліцею с. Суськ, де навчаються майже 200 учнів.

«Ми дуже вдячні ЄС та НЕФКО за можливість реалізувати такі важливі проєкти під час війни. Їх мета – не лише енергозбереження. Йдеться про те, щоб кожна дитина, внутрішньо переміщені особи, мали доступ до безпечного навчального середовища та мали комфортні умови для проживання у громаді», – наголосив міський голова Ківерцівської міської територіальної громади Олександр Ковальчук.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних