12 січня у приміщенні Ківерцівської дитячо-юнацької спортивної школи відбувся ХІІІ тенісно-шашковий турнір, присвячений пам’яті Маркіяна Бурака

Дата: 17.01.2024 10:03
Кількість переглядів: 149

Фото без описуТрадиційно, щороку, за фінансової підтримки Ківерцівської міської ради, у січні проводиться тенісно-шашковий турнір, присвячений пам’яті Маркіяна Бурака, вчителя фізичного виховання, який ціною власного життя врятував життя своїх учнів. За жертовний вчинок Маркіяна Омеляновича нагороджено (посмертно) орденом «За мужність» ІІІ ступеня, а в 2011-му році, з ініціативи тодішнього директора Олександра Ничипорука у школі с. Муравище започатковано перший тенісно-шашковий турнір, присвячений пам’яті педагога.

Цьогорічних учасників змагань привітав Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук і побажав їм перемоги у спортивному суперництві та подякував військовим за можливість проводити змагання у непростий для України час. Олександр Миколайович також зазначив, що напередодні Нового року бюджетним коштом було придбано для сільських шкіл громади спортивний інвентар: тенісні столи, ракетки, м’ячі. Міський голова запевнив, що місцева влада й надалі сприятиме розвитку фізичного виховання та покращенню матеріально-технічної бази в освітніх закладах. Не пасувати перед труднощами побажали спортсменам заступник міського голови Юрій Тананайський та начальник гуманітарного відділу Ківерцівської міської ради Микола Грибук. А директорка гімназії с. Муравище Ірина Козачук у своєму виступі пригадала трагічні події 16 лютого 1998 року, які трапилися на водоймі поряд зі школою і про подвиг вчителя М. Бурака. З регламентом проведення змагань ознайомив директор спортивної школи Олександр Левчук та побажав учасникам гарних стартів.

Участь у нинішньому турнірі взяло 11 команд, які змагалися у двох видах програми: шашки (дівчата), настільний теніс (юнаки та вчителі шкіл) з підведенням загальнокомандного заліку.

 

В особистому заліку місця розподілилися наступним чином:

Теніс настільний (юнаки):

І місце – Ткачук Дмитро (Ківерцівська гімназія  №5),

ІІ місце – Чернота Максим (Ківерцівський ліцей №3),

ІІІ місце – Панасюк Артем (ліцей с. Суськ);

 

Шашки (дівчата):

І місце - Бондар Анастасія (гімназія № 1),

ІІ місце – Хом'як Анна (ліцей с. Суськ),

ІІІ місце – Ніколайко Дарина (Ківерцівський ліцей №3).

 

Серед вчителів у настільному тенісі:

І місце – Струсь Андрій (Ківерцівська гімназія № 5), ІІ місце – Філюк Сергій (гімназія с. Журавичі), ІІІ місце – Кольцова Яна (Ківерцівський ліцей № 4).

 

Переможцем у загальному заліку стала команда Ківерцівської гімназії № 5, друге - виборола команда Ківерцівської гімназії № 1, третє - у команди Ківерцівського ліцею № 3.

Дякуємо захисникам та захисницям України за можливість проводити спортивні змагання без повітряних тривог.

Слава Україні. Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних