В День Соборності вшанували пам’ять про новітніх Героїв та борців за волю й незалежність України

Дата: 22.01.2024 19:45
Кількість переглядів: 185

Фото без описуВ День Соборності міський голова Олександр Ковальчук, секретар міської ради Оксана Баранович, заступники міського голови Юрій Тананайський та Віктор Лисюк поклали квіти до Стели пам’яті та до пам’ятника борцям за волю України на Меморіалі слави, вшанувавши пам’ять про новітніх Героїв та борців за волю й незалежність України.

 

Олександр Миколайович зазначив, що цього дня варто пригадувати події з української історії, аналізувати, що вдалося, а що ні. Сучасні події нинішньої російської агресії лише підсилюють значимість того Акта злуки УНР і ЗУНР, який відбувся … на площі біля стародавньої Софії Київської. Бо знову Україну хочуть “пошматувати” та розділити, силою забравши її землі, встановивши штучні кордони й сірі зони, посваривши наш народ, пропагандою ввівши в оману. Тому для нас свято Соборності є дуже важливим, бо воно нагадує про найголовніший урок нашої спільної історії: в єдності – сила, в розділенні – поразка.

 

Варто зауважити, що у громаді до Дня Соборності відбулася ціла низка тематичних заходів. Зокрема в освітніх установах, бібліотеках та клубних закладах проведено тематичні уроки та години-спілкування, зустрічі з воїнами ЗСУ. У краєзнавчому музеї, в новій інклюзивній локації, відбулася демонстрація фільму: «З Днем Соборності України» та представлено виставку ляльки-мотанки: «Князівни та княгині» і оновлено фотовиставку «Вони боронили Макарів».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних