Ключі від новеньких квартир отримали перші сім’ї з числа внутрішньо переміщених осіб

Дата: 25.01.2024 13:55
Кількість переглядів: 228

Фото без опису24 січня у Ківерцівській громаді відбулася визначна подія – ключі від новеньких квартир отримали перші сім’ї з числа внутрішньо переміщених осіб. Почесну місію виконали Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук, голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, директор підрядної організації ТзОВ «Житлобуд-2» Леонід Стефанович та експерт консалтингової компанії «ГАРДЕ» з питань будівництва та термомодернізації Михайло Харко.

Ця подія стала завершальним акордом успішно реалізованого під управлінням НЕФКО проєкту по облаштуванню приміщення для тимчасового проживання ВПО, фінансування якого супроводжувалося Європейським Союзом у рамках Програми «Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб в Україні».

Об’єктом для облаштування такого житла у Ківерцівській громаді стала будівля колишнього будинку-інтернату, який функціонував при середній школі с. Тростянець. Ця споруда призначалася для цілодобового проживання учнів з навколишніх сіл. Але з плином часу потреба у її використанні за призначенням знівелювалася, тому будівля десятиліттями простоювала й занепадала. Найприкріше було те, що в частині приміщення розміщувалася шкільна їдальня, в котрій створити комфортні умови було дуже важко через брак коштів у місцевому бюджеті для реконструкції всієї споруди. Тож ідея з облаштуванням квартир для ВПО у будинку-інтернаті була підтримана очільниками громади та депутатським корпусом.

Роботи з реконструкції споруди проводилися ТзОВ «Житлобуд-2» та ПП «ЕФЕКТ». Будівлю було утеплено, старі вікна та двері замінено на нові енергоощадні, створено систему водовідведення та очищення стічних вод, встановлено тепловий насос для опалення та подачі гарячої води й сонячну електростанцію на даху, облаштовано навколишню територію, а також проведено внутрішні оздоблювальні роботи. Підрядниками використовувалися екологічні високоякісні будівельні матеріали, як це передбачено стандартами ЄС.

В кожній квартирі облаштовано автономні санвузли з усіма необхідними комунікаціями, спальні зони, невеличкі кухні. Варто зауважити, що кожна квартира повністю умебльована та забезпечена постільною білизною, посудом, побутовою технікою. Всього використано понад півтора мільйона євро.

Міський голова, вітаючи перших щасливчиків - власників цього комфортного житла – зауважив, що Ківерцівська громада з перших днів великої війни прихистила понад 2000 людей, змушених залишити свої домівки й рятувати життя. І міська рада, і жителі громади відгукнулися на спільну біду – допомагали чим могли. Олександр Миколайович також зазначив, що внутрішньо переміщені особи потребують не лише житла, але й соціального захисту, повноцінної медичної допомоги, освіти для дітей. Тож і будівельники, і місцева влада намагалися створити усі необхідні умови для комфортного і безпечного проживання людей, котрих жорстока війна вигнала із своїх домівок.

Олександр Ковальчук подякував усім, хто долучився до реалізації цього потужного проєкту, особливо будівельникам з «Житлобуд-2», очолюваним Леонідом Стефановичем, та вручив Подяки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних