Куди звертатися за допомогою постраждалим від домашнього насильства

Дата: 01.02.2024 13:50
Кількість переглядів: 160

Корисні контакти для термінового звернення:

102 – поліція

103 – швидка допомога

 8 0-800-500-335 – національна гаряча лінія з протидії насильству та торгівлі людьми ГО «Ла Страда»

 1547 – всеукраїнська урядова «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей (цілодобово безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів)

0-800-50-17-20; 044-299-74-08 – гаряча лінія Уповноваженого з прав людини (працює: понеділок - п'ятниця з 9:00-20:00, субота, неділя з 9:00 -15:00)

0-800-213-103 – Єдиний контакт-центр безоплатної правової допомоги, адреса електронної пошти: info@legalaid.gov.ua (перенаправлення – цілодобово, консультація юриста: Пн. – Пт. з 9:00 до 18:00, безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів)

чат-бот МВС у VIBER; TELEGRAM: #ДійПротиНасильства

044-254-75-88 – Управління дотримання прав людини Національної поліції України

116123 – національна «гаряча лінія» з питань запобігання насильству в сім’ї, торгівлі людьми та гендерної дискримінації: (цілодобово, безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів)

національна дитяча «гаряча лінія» з питання захисту прав дітей: 116111 – Пн. – Пт. з 12:00 до 16:00 (безкоштовно з мобільних телефонів); 0800500225 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів).

Звернувшись за телефонами гарячих ліній, ви можете отримати: інформаційні, психологічні та юридичні консультації, інші види допомоги.

 

 

 

Органи, куди звернутися, якщо Ви постраждали від домашнього насильства:

 1. Поліція. Про факт вчинення домашнього насильства необхідно повідомити за телефоном 102 або особисто звернутися із заявою до відділу поліції за місцем перебування – Відділення поліції № 1 (м. Ківерці) Луцького РУП ГУНП у Волинській області, м. Ківерці, вул. Залізнична, 52.

 Співробітники поліції фіксують факт вчинення такого насильства, надають інформацію щодо наявних надавачів соціальних послуг, а також скерувати постраждалу особу (разом із дітьми) до спеціального закладу. Важливо, що з метою усунення небезпеки для життя і здоров’я постраждалих осіб та недопущення продовження чи повторного вчинення такого насильства поліцейськими застосовується терміновий заборонний припис до кривдника.

2. КУ «Центр надання соціальних послуг Ківерцівської міської ради» (м. Ківерці, вул. Соборності, 6а, 2-15-02), до компетенції якої належить здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству,  прийом та реєстрація заяв і повідомлень про вчинення домашнього насильства, а також надання постраждалиим соціальних послуг, відповідно до визначених потреб.

 3. Заклади охорони здоров’я. Надають невідкладну медичну допомогу, забезпечують проведення необхідного медичного обстеження постраждалих осіб, які звернулися особисто або направлені іншими суб’єктами, та документують результати обстеження, забезпечують проведення діагностичних та лікувально-профілактичних заходів.

4. Служба у справах дітей (якщо постраждалими від насильства є діти) – м. Ківерці, вул. Киричука, 1

5. Центр надання безоплатної правової допомоги. Ківерцівське бюро правової допомоги  (м. Ківерці, вул. М. Грушевського, 9, тел. (03365) 2-18-49).  Особи, які постраждалі від домашнього насильства, мають право отримати послуги адвоката безкоштовно.

6. Волинський обласний центр соціально-психологічної допомоги – м. Луцьк, цілодобова гаряча лінія – 0506709954. Постраждалі від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, торгівлі людьми, можуть отримати притулок на 90 діб, а також індивідуальні психологічні консультації, правову допомогу.

 6. Суд. Також постраждалі особи мають право звернутися до суду із заявою про видачу обмежувального припису стосовно кривдника.

 

Постраждала особа має право на:

 1. Дієвий, ефективний та невідкладний захист в усіх випадках домашнього насильства, недопущення повторних випадків домашнього насильства.

2. Звернення особисто або через свого представника до суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

 3. Отримання повної та вичерпної інформації від суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, про свої права і соціальні послуги, медичну, соціальну, психологічну допомогу, якими вона може скористатися.

 4. Повагу до честі та гідності, уважне та гуманне ставлення з боку суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

 5. Конфіденційність інформації особистого характеру, яка стала відома суб’єктам, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, під час роботи з постраждалою особою, та захист персональних даних.

 6. Безоплатне отримання відповідно до законодавства соціальних послуг, медичної, соціальної та психологічної допомоги відповідно до її потреб.

 7. Безоплатну правову допомогу у порядку, встановленому Законом України "Про безоплатну правову допомогу".

8. Вибір спеціаліста за статтю (за можливості).

9. Відшкодування кривдниками завданих матеріальних збитків і шкоди, заподіяної фізичному та психічному здоров’ю, у порядку, визначеному законодавством.

10. Звернення до правоохоронних органів і суду з метою притягнення кривдників до відповідальності, застосування до них спеціальних заходів щодо протидії домашньому насильству.

11. Своєчасне отримання інформації про остаточні рішення суду та процесуальні рішення правоохоронних органів, пов’язані з розглядом факту вчинення стосовно неї домашнього насильства, у тому числі пов’язані з ізоляцією кривдника або його звільненням.

12. Інші права, передбачені законодавством у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, а також міжнародними договорами, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України.Фото без опису

Якщо ви страждаєте від насильства, не мовчіть! Звертайтесь за допомогою!

 

                                                                КУ «Центр надання соціальних послуг

                                                                                  Ківерцівської міської ради»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних