12 лютого, відбулося засідання виконавчого комітету Ківерцівської міської ради восьмого скликання

Дата: 13.02.2024 15:05
Кількість переглядів: 201

Фото без описуВчора, 12 лютого, відбулося засідання виконавчого комітету Ківерцівської міської ради восьмого скликання. До розгляду членам виконкому пропонувалося понад тридцять питань. Головуючим на засіданні був міський голова Олександр Ковальчук.

Серед блоку найперших питань слухалися звіти очільників семи старостинських округів Ківерцівської міської територіальної громади. Доповідачі під час своїх виступів не лише називали здобутки, але й озвучували проблемні питання, які потребують щонайшвидшого вирішення: наповнення бюджету, ремонт доріг. В окремих старостинських округах гостро стоїть проблема недоукомплектованості освітніх закладів, зокрема в Човниці та Журавичах. В Домашеві також потребує вирішення питання неефективного використання внутрішньо переміщеними особами будинку для колективного проживання. Тому правильним рішенням буде припинення функціонування цієї установи. В Омельному потрібно відновити роботу млина.

Серед позитивних моментів варто відмітити успішну реалізацію проєктів, профінансованих ЄС у співпраці з НЕФКО - ліцей у Суську та будинок-інтернат для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у Тростянці; організоване вивезення сміття у Сокиричах та потужна волонтерська діяльність, спрямована на допомогу ЗСУ, у Тростянці, яку координує о. Сергій Ледвовк.

Міський голова Олександр Ковальчук, чудово володіючи інформацією по стану справ у кожному старостинському округу, робив слушні зауваження, не скупився на заслужену похвалу, або ж доповнював упущене доповідачем. Загалом усі звіти були схвалені членами виконкому.

Серед наступного блоку питань, що розглядалися на засіданні варто виокремити питання, що належать до компетенції відділу міської ради «Служба у справах дітей», по яких доповідала начальниця цього відділу Олеся Поліщук. Вони теж були підтримані, шляхом поіменного голосування, членами виконавчого комітету.

Варто виокремити ще питання, що стосувалося виділення матеріальної допомоги громадянам, які звернулися письмово. Олександр Миколайович зауважив, що такої кількості заяв з подібним проханням ще не надходило до міської ради. І це при тому, що в бюджеті й так бракує коштів. Тому першочергово розглядатимуться заяви про допомогу на лікування пораненим землякам-військовослужбовцям, на потреби оперативного втручання та при важких формах захворювань, що потребують дороговартісного лікування. Звичайно, підтримуватимуться й потерпілі від стихійного лиха. Члени виконкому одноголосно підтримали ці зауваження.

У «Різному» міський голова звернув увагу очільників старостинських округів на необхідності систематичного проведення заходів по забезпеченню благоустрою в населених пунктах та вирішення проблем з наповненням бюджету.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних