У Ківерцівській громаді виготовляють маскувальні сітки та кікімори

Дата: 27.03.2024 10:58
Кількість переглядів: 222

Фото без описуРазом - до Перемоги!

З початком повномасштабного вторгнення у Ківерцівській громаді активізувався рух з виготовлення маскувальних сіток та кікімор. Побільшало й центрів з їх плетіння. За допомогою такої соціальної ініціативи мешканці міста та сіл громади (а це, здебільшого, жінки) отримують можливість допомагати українській армії, тим підрозділам, де служать рідні, близькі, знайомі, одночасно відчуваючи задоволення від того, що роблять щось корисне для своєї країни.

Спочатку такі центри працювали чи не в кожній шкільній спортивній залі, у фойє клубу або ж у приватних, спеціально облаштованих для цього, будівлях. Згодом Координаційний центр Ківерцівської міської ради за розпорядженням міського голови Олександра Ковальчука виділив для цієї волонтерської ініціативи спеціальні локації.

Кожна пора року ставить для вояків свої вимоги у намаганні максимально замаскуватися та убезпечити від ураження зброю від ворожого «всюди видячого» дронового ока. Тому використовуються для маскувальної сітки тканини різних кольорів. До прикладу, взимку переважають тканини білих та світлих пастельних тонів; весняно-літня пора вимагає піксельних кольорів. Вхід ідуть тюлі, штори, простирадла… За кошти меценатів закуповуються нові тканини необхідних кольорів.

Наші волонтери так майстерно викладають візерунки, що з висоти пташиного польоту вони повністю вписуються в воєнно-польовий ландшафт. Окрім того, кожна сітка слугує своєрідним оберегом. Адже, зазвичай, волонтерки починають плетіння з молитви – в українців так споконвіку заведено: кожна добра справа розпочинається молитвою. А ще нерідко хтось голосистіший з гурту пісню зачне… Підхоплять й інші. Так і справа скоріше ладиться. Отак і виходить маскувальна сітка-оберіг. Прикро, що пісні звучать, здебільшого, сумні, бо ж не до веселощів тепер українцям, коли чужинці принесли стільки горя на нашу землю. Єдиною радістю й нагородою волонтерам є щира вдячність наших захисників за ці обереги!

Ініціатива з плетіння маскувальних сіток була відмічена міським головою Олександром Ковальчуком:

Те, що роблять ці невтомні трудівники, без перебільшення, рятує життя нашим бійцям. Адже маскувальна сітка дозволяє маневрувати і перегруповуватися так, щоб ворогу було важко ідентифікувати позиції вояків ЗСУ, аби вони не стали відкритою мішенню для ворога. Так гуртом в Ківерцівській громаді - хто і як може - наближаємо таку жадану Перемогу!

Крім того, волонтери, які перебувають на обліку в Ківерцівському управлінні Луцької філії Волинського обласного центру зайнятості, завдяки співпраці Координаційного центру при Ківерцівській міській раді та центру зайнятості, також долучаються до цих суспільно-корисних робіт.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних