Закінчився перший етап змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

Дата: 02.04.2024 10:55
Кількість переглядів: 149

Фото без описуЗа ініціативи Президента України у нинішньому навчальному році реалізовуються регіональні програми «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги». Цей проєкт являє собою загальнонаціональну платформу для учнів шкіл, яка об’єднує їх у різних видах спорту, сприяє фізичному розвитку та спортивній активності, підтримці здорового способу життя та популяризації спорту серед шкільної молоді. З цією метою започатковано щорічне проведення системи регіональних спортивних шкільних ліг, які проводяться на рівні школи, району, області та України. У нинішньому навчальному році проводяться шкільні ліги для п’яти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та чирлідинг.

У Ківерцівській громаді у січні стартували змагання «Пліч-о-пліч» І етапу (на рівні шкіл), учасниками яких стали учні закладів загальної середньої освіти територіальної громади. Команди-переможці першого етапу змагань у лютому розпочали суперництво в межах ІІ етапу Спортивної шкільної ліги.

На урочистих відкриттях усіх видів змагань був присутній міський голова Олександр Ковальчук, котрий щиро вітав учасників, зауваживши, що тут панує особлива атмосфера:

Проєкт «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» - це частина національно-патріотичного виховання. Це здорове суперництво, де учні не лише навчаються перемагати, а навчаються любити спорт, поважати один одного і працювати в команді. Цей досвід вам знадобиться завжди: де б ви не були і які б перед собою цілі не ставили. Адже той, хто фізично загартований і активний, обов’язково досягне успіху.

Ігри між командами в межах  ІІ етапу «Спортивної шкільної ліги пліч-о-пліч» (на рівні громад) розпочалися з футзалу. Перемогу виборювали 4 команди: ліцеїв №№  3 та 4 і гімназій №№ 5 та 2. У цій послідовності вони й розділили між собою турнірну таблицю.

Цього ж дня стартували й змагання з баскетболу серед юнаків. Перемогу здобула команда юних баскетболістів ліцею с. Журавичі, другими були школярі гімназії № 5.

У змаганнях з чирлідингу до наступного етапу змагань вийшла команда ліцею № 3.

Спортивна шкільна ліга з волейболу розпочалася 7 березня. Серед юнаків змагалися 4 команди, переможницею стала команда юних баскетболістів гімназії № 5. Серед дівчат – команда ліцеїсток с. Озеро.

Заключним видом змагань стало спортивне орієнтування. 20 березня за вихід до наступного етапу змагань зі спортивного орієнтування боролося 5 команд. Найсильнішою виявилася команда ліцею № 4.

Команди-переможниці другого етапу «Спортивної шкільної ліги пліч-о-пліч» представлятимуть Ківерцівщину на наступному етапі (на рівні району) змагань. Ми щиро бажаємо їм гідно представити Ківерцівську громаду в спортивному суперництві «пліч-о-пліч».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних