У Ківерцях провели годину пам’яті «Чорнобиль. Зона. Двадцять перший вік».

Дата: 29.04.2024 13:50
Кількість переглядів: 86

Фото без опису26 квітня, у день 38-их роковин аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії людства техногенною катастрофою, у Ківерцях була проведена година пам’яті «Чорнобиль. Зона. Двадцять перший вік».

Участь у заході взяли секретар міської ради Оксана Баранович, заступники міського голови Юрій Тананайський та Віктор Лисюк, депутати міської ради, голова громадської організації «Союз Чорнобиль» Олена Райгуцька, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, працівники Будинку культури ім. М.П. Ковальова та громадськість.

Присутні Хвилиною мовчання вшанували пам'ять про тих, хто відійшов у Вічність, згадали про їхній подвиг та самопожертву, завдяки яким вдалося мінімізувати жахливі наслідки катастрофи для України та світу. Поклали квіти до пам'ятного знаку «Ліквідаторам та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи» у парку імені Володимира Івасюка.

Секретар міської ради Оксана Баранович та заступник міського голови Юрій Тананайський вручили ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС за особисту мужність, самовідданість, активну громадську діяльність Почесні грамоти Ківерцівської міської ради: Леоніду Дейні, Віталію Васюхнику, Ігорю Спрингелю, Георгію Яковлюку та Валерію Гулькевичу.

Оксана Володимирівна подякувала ліквідаторам за відвагу і мужність, зазначивши: «Ви - герої нашого часу. І ми не маємо права забувати, що ті, хто врятував нас, живуть поруч з нами».

Музичні вітання лунали від працівників Будинку культури ім. М.П. Ковальова.

По завершенню години пам’яті учасники ознайомилися з оновленими виставками Ківерцівського краєзнавчого музею, екскурсію яким провела директор музею Оксана Сущук, та переглянули документальний фільм Сергія Боховського «Десять років відчуження», наданий кіноклубом Докудейс.

Обговорення побаченого й пережитого відбувалося у формі живого спілкування за чашкою чаю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних