Волинські прикордонники: надійний щит України на західному кордоні

Дата: 14.07.2024 17:00
Кількість переглядів: 140

Фото без опису11 липня до 6 прикордонного Волинського загону ДПС України завітало чимало почесних гостей. Приводом для цього стали урочистості з нагоди Дня частини Волинського прикордонного загону. Ця дата вибрана не випадково - саме 11 липня у 1918 році третя Волинська кордонна бригада Української Народної Республіки розпочала охорону її західного кордону.

Вже понад сто років волинські прикордонники захищають більше чотирьохсот кілометрів кордону в межах Волині. Разом з тим, військовослужбовці прикордонних підрозділів з честю виконують військовий обов’язок і в зоні бойових дій – на сході та півдні України, відважно нищать російських окупантів, наближаючи нашу Перемогу.

Захід розпочався урочистим підняттям стягу частини та спільним виконанням Гімну України. Пам’ять про загиблих героїв-побратимів, які віддали найдорожче – своє життя - вшанували Хвилиною мовчання.

Серед почесних гостей на урочистостях були й Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук та заступник міського голови Юрій Тананайський. З вітальним словом звернувся до прикордонників Олександр Миколайович:

- Ваша праця - нелегка, але дуже важлива для забезпечення національної безпеки. У цей складний для країни та кожної української родини час, ви гідно бороните кордони нашої України, не даючи ворожим силам захопити рідну землю. Ви стоїте на захисті безпеки та миру не лише нашої країни, але й усього цивілізованого світу. Дякуємо кожному охоронцю кордону за мужність і відданість своїй Батьківщині! Ми неодмінно Переможемо! Все буде Україна!

Користуючись нагодою Олександр Ковальчук подякував за сумлінне виконання службових обов’язків, ініціативу та старанність, проявлені під час оперативно-службових завдань, капітану Наталії Шамутило, начальнику відділу кадрів – начальнику відділення проходження служби особовим складом; штаб-сержанту Олені Кузнецовій, фельдшеру медичного пункту; старшому солдату Богдану Сокальському, техніку-майстру відділення забезпечення функціонування безпілотних авіаційних комплексів та засобів протидії безпілотним повітряним суднам, та вручив Почесні грамоти Ківерцівської міської ради та цінні подарунки.

Своєю чергою начальник 6 прикордонного загону полковник Сергій Лозінський вручив медаль «За співпрацю» Ківерцівському міському голові Олександру Ковальчуку, відзначивши його багатолітню службу у складі Волинського прикордонного загону та тісну співпрацю Ківерцівської міської територіальної громади з прикордонним загоном у сфері матеріально-технічного забезпечення.

Варто зауважити, що цього дня відбулося також відкриття кімнати-музею історії становлення та розвитку цієї військової частини, де серед цінних експонатів чільне місце посіла книга-розвідка нашого земляка ветерана-прикордонника майора запасу Валерія Пневського – «Волинське полісся».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних