Форум з урбаністики в Ківерцях: зелені напрацювання для міста

Дата: 08.10.2024 09:22
Кількість переглядів: 54

Фото без опису4 жовтня Ківерці зустрічали учасників триденного форуму «Комплексне просторове планування громад – основа сталого розвитку України», організованого Проєктом USAID «ГОВЕРЛА», який став можливим завдяки щирій підтримці американського народу через Агенство США з міжнародного розвитку (USAID). Для обговорення учасникам було запропоновано тему «Сталий розвиток у дії: Експертний воркшоп з озеленення та охорони парків». Серед поважних гостей були архітектори з-за кордону та вітчизняні фахівці урбан-дизайну – представники громад-учасниць проєкту «ГОВЕРЛА» з різних куточків України.

Поважних гостей привітав міський голова Олександр Ковальчук і запропонував безпосередньо оглянути предмет обговорення – міський парк. Але перед тим учасники форуму Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих героїв-ківерчан, які загинули у боях з російськими загарбниками, та поклали квіти до Стели пам’яті на Меморіалі Слави.

В розповіді-презентації громади міський голова зауважив, що Ківерцівська - у рейтингу з-поміж громад Волинської області нині - на п’ятому місці:

У нинішньому складі і нинішньою командою ми працюємо 4 роки. Було багато задумів і багато планів, в тому числі й щодо реконструкції парку, які перекреслила війна. Тож нині всі кошти максимально акумулюються на потреби фронту. Для координації діяльності всіх волонтерських організацій, що спрямовуються на допомогу фронту, підтримку сімей військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб створено при міській раді Координаційний центр.

Олександр Миколайович подякував іноземним партнерам за величезну допомогу, яку надають і країні загалом, і громаді зокрема. Адже без їхньої підтримки Україна не впоралася б з тими викликами, які переживає нині.

Розповідаючи про парк міський голова зауважив, що це цілісний відпочинково-розважальний комплекс, який включає стадіон та майданчики, створені для активного відпочинку. Неподалік розташована зона для дітей. Проте через аварійний стан знесено літню сцену, де відбувалися культурні заходи. Тож у планах передбачено її спорудження в іншому місці. Олександр Миколайович зазначив, що зелена зона парку збережена у первісному його вигляді, максимально збережені столітні дуби, видалялися лише ушкоджені дерева або окремі гілки.

- Таким чином, - зауважив Олександр Ковальчук, - нам будуть цікаві ваші ідеї. Всі ваші напрацювання ми обов’язково вивчимо й прийнятні намагатимемося реалізувати.

Далі модератор заходу – старший керівник напряму планування та цифрового урядування Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Катерина Степчук – запросила учасників продовжити обговорення передових практик озеленення та охорони парків й запропонувати своє бачення щодо оновлення місцевої ініціативи в МЦ «Диференціал».

У затишній залі молодіжного центру Катерина Степчук ще раз представила гостей, детально розповіла як тривала робота в громаді по розробленню Комплексного плану просторового розвитку та ухвалення його на стратегічній сесії. Модератор запропонувала усім учасникам розділитися на кілька груп, кожній з яких розробити свою концепцію щодо реконструкції парку у м. Ківерці. Після відведеного часу тривало жваве обговорення кожної ідеї.

На завершення заступник міського голови Юрій Тананайський подякував усім учасникам та вручив пам’ятні сувеніри.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних